Sałatka z buraka i fety

Sałatka z buraka i fety
Czas przygotowywania 15 minutes min
Typ posiłku Kolacja, Przekąska, Sałatka, Śniadanie, Wege
Liczba porcji 1 porcja
Kalorie 500 kcal
Składniki
- 50 g sera feta ważne – szukajcie prawdziwej fety z sera owczego, ja taką kupuję w Lidlu
- mix sałat ok. 100 gramów
- 1/2 szt średniej czerwonej cebuli
- 1 szt średni ugotowany burak kupuję już ugotowane, pakowane próżniowo w folię – też w Lidlu
- pestki dyni i słonecznika
Sos:
- 1 łyżka miodu
- 4 łyżki oliwy z oliwek lub dobrego oleju
- 1/2 łyżki sok z limonki
- sól
- pieprz cytrynowy
Przygotowanie
- sałatę rozkładamy równomiernie na talerzu
- kroimy w słupki buraka, w piórka cebulę i rozkładamy na sałacie
- posypujemy rozkruszoną fetą
- podprażamy na suchej patelni pestki dyni i słonecznika, posypujemy sałatkę pestkami
- mieszamy wszystkie składniki sosu i polewamy sałatkę
Gotowe !! Smacznego !!
Słowa kluczowe #bezglutenowe, #bezmięsa, #bezpieczenia, #łatwe, #szybkie