Szparagi z pieczarkami i kaszą

Szparagi z pieczarkami i kaszą
To danie jest łatwe w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo dobre. W sam raz na weekendowy, szybki lunch.
Czas przygotowywania 15 min
Cook Time 20 min
Typ posiłku Kolacja, Lunchbox, Obiad
Liczba porcji 1
Kalorie 282 kcal
Składniki
- Pół pęczka szparagów bez główek pokrojone w 1,5 cm kawałki
- ½ papryki czerwonej pokrojonej w paski
- 6 średnich pieczarek pokrojonych w plastry
- Pół małej cebulki pokrojonej w kostkę
- Sól
- Świeżo mielony pieprz
- łyżka oliwy z oliwek
- 2 łyżki sera feta
- ¾ szklanki ugotowanej ulubionej kaszy
Przygotowanie
- Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć pół małej cebulki pokrojonej w kostkę
- dodać paprykę czerwoną pokrojoną w paski, pieczarki pokrojone w plastry i szparagi bez główek (pokrojone w 1,5 cm kawałki)
- Doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem
- Smażyć ok 10 minut
- Dorzucić główki szparagów i ugotowaną kaszę
- Smażyć jeszcze ok. 5-10 minut
- Wyłożyć na talerz, posypać pokruszonym serem feta.