fbpx

Kasza pęczak z fasolą (prawie) po bretońsku

Kasza pęczak z fasolą prawie po bretońsku

Kasza pęczak z fasolą (prawie) po bretońsku

Kolejny przepis na szybki lunch lub kolację. Możesz ugotować więcej i zabrać kolejnego dnia do pracy.
Czas przygotowywania 15 minuty
Czas gotowania 15 minuty
Rodzaj Kolacja, Lunchbox, Obiad
Liczba porcji 1

Składniki
  

  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 duży dojrzały pomidor
  • łyżeczki syropu klonowego cukru lub ksylitolu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • pół puszki białej fasoli konserwowej lub pół szklanki fasoli gotowanej
  • 25 g sera Feta
  • natka pietruszki
  • szklanki ugotowanej kaszy pęczak

Przygotowanie
 

  • Podsmaż na oliwie z oliwek posiekaną cebulę szalotkę i czosnek
  • W międzyczasie nastaw wodę i ugotuj kaszę. Chyba, że tak jak ja masz już jakiś dodatek skrobiowy (inna kasza, ryż)
  • Dodaj pomidora pokrojonego w kostkę i duś bez przykrycia ok 10 minut mieszając całość od czasu do czasu
  • Dopraw solą, pieprzem, odrobiną cukru lub innym słodzidłem (syrop klonowym ksylitol, cukier) ⠀
  • Zblenduj na gładką masę zawartość rondelka
  • Dodaj odsączoną i przepłukaną fasolę. ⠀
  • Całość duś jeszcze ok. 5-10 minut. ⠀
  • Kaszę / ryż polej sosem pomidorowym z fasolką. Posyp natką pietruszki i pokruszonym serem feta.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating




Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.
MENU