Szparagi z pieczarkami i kaszą
To danie jest łatwe w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo dobre. W sam raz na weekendowy, szybki lunch.
Czas przygotowywania 15 minuty min
Czas gotowania 20 minuty min
Rodzaj Kolacja, Lunchbox, Obiad
Liczba porcji 1
Kalorie 282 kcal
- Pół pęczka szparagów bez główek pokrojone w 1,5 cm kawałki
- ½ papryki czerwonej pokrojonej w paski
- 6 średnich pieczarek pokrojonych w plastry
- Pół małej cebulki pokrojonej w kostkę
- Sól
- Świeżo mielony pieprz
- łyżka oliwy z oliwek
- 2 łyżki sera feta
- ¾ szklanki ugotowanej ulubionej kaszy
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć pół małej cebulki pokrojonej w kostkę
dodać paprykę czerwoną pokrojoną w paski, pieczarki pokrojone w plastry i szparagi bez główek (pokrojone w 1,5 cm kawałki)
Doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem
Smażyć ok 10 minut
Dorzucić główki szparagów i ugotowaną kaszę
Smażyć jeszcze ok. 5-10 minut
Wyłożyć na talerz, posypać pokruszonym serem feta.